När Isak Gifting gick upp i ledningen efter tre varv sprack solen upp och berget kokade. Några hundra meter senare hade han kraschat. Till slut tvingades KTM–föraren också bryta heatet, som vanns av dansken Mikkel Haarup. Totalsegern gick dock till redan klara europamästaren Brian Moreau. 

EMX125–mästerskapet 2017 avslutades i och med att det andra heatet i Uddevallas GP just kördes. Och när vi summerar helgens två heat står den sedan igår klara europamästaren Brian Moreau som totalsegrare också av Uddevallas GP.

Men det var Rockstar Energy Husqvarnas Mikkel Haarup som slog till och vann mästerskapets sista heat. Dansken är också den som vunnit flest heat i år – åtta av totalt sexton körda, men till Moreau och guldet fattades ändå 41 poäng. Fransmannen har varit den jämnare av dem två.

Gianluca Facchetti tog precis som i går starten och undvek den här gången att krascha. Han blev till slut fyra i heatet vilket räckte till en bronsmedalj.

För svenskt vidkommande var det extremt kul att se Isak Giftings fina start och körning de första varven, som dessutom tog honom upp i ledning efter tre körda. Väl där kraschade dock KTM–föraren. Men vi fick i alla fall höra berget koka en kort stund.

 

Gifting tvingades bryta med ett par varv kvar.

 

Med bara några varv kvar tvingades också Gifting bryta racet efter vad som såg ut att vara problem med hojen.

Bästa svensk blev nu istället Tim Edberg, som precis som igår körde in på en tiondeplats. Edberg låg åtta med ett par varv kvar men tappade mot slutet. Två tiondeplatser gav honom en total åttonde i Uddevallas GP.

Bästa svensk totalt var Filip Olsson som efter sjundeplatsen igår nu körde in som elva och blev totalsexa. Rasmus Håkansson blev precis som igår 19:e man medan övriga svenskar hamnade utanför poängplats.

 

Tim Edberg (16) slutade som bästa svensk idag.