Förmiddagens tävlingar är avslutade och nu väntar vi på att EMX150–killarna, med en tjej i startfältet, ska dra ut och köra sitt första heat för helgen. Under VM–klassernas träning, där regnet föll med jämna mellanrum, var Jeffrey Herling och Brian Bogers snabbast.

I EMX125 såg vi Filip Olsson som snabbaste svensk med en sjätte snabbaste tid på kvalet. I och med att färre än 50 förare kom blev det endast en grupp som körde och därmed inte heller något Sista Chansen–heat.

Förutom Olsson kvalade också Isak Gifting, nyss tillbaka efter en axelskada, in på en elfte plats. Rasmus Håkansson blev 21:a och Tim Edberg 23:a. Adam Einarsson, Hugo Johansson och Edvin Hagman följdes åt på plats 25 till 27, Elias Persson blev 29:a, Arvid Lüning 31:a och Marcus Gredinger 32:a. Som reserver till finalerna finns Leopold Ambjörnsson och Axel Gustafsson, som hamnade just utanför topp–40.

 

Anton Gole.

 

I VM–klassernas fria träning såg vi Anton Gole som snabbaste svensk på 1:53:10, en tid som klassificerade honom som nummer 15 i MX2. Alvin Östlund två tiondelar långsammare på en 17:e plats. Oskar Olsson satte 29:e tid och Danne Karlsson 32:a av totalt 35 förare. Brian Bogers  var totalsnabbast på 1:50:12.

I MXGP var Jeffrey Herling sekunden snabbare än näst bästa förare på 1:48:49. Filip Bengtsson satte 25:e bästa tid.

– Men känslan var bra faktiskt. Banan var helt okej, sa Bengtsson som såg fram emot helgen.
– Det ska bli kul!

Eddie Hjortmarker hade 28:e tid, Nicklas Gustafsson 29:e och Anton Wallin 33:e av totalt 33.

 

Filip Bengtsson.