Alldeles nyss gick FIM och Infront Moto Racing ut med ett pressmeddelande där man förkunnade en ny kalender för årets MXGP. Och i den finns inte Uddevalla med. Race hade redan innan det pratat med BMK Uddevallas Micke Andersson.
– Vi gjorde allt vi kunde, men fick tyvärr inte ihop det. Tiden blev för knapp. 

Nej, det blir ingen VM–tävling i Uddevalla till sommaren heller. Ännu en uppdaterad kalender har presenterats av Infront Moto Racing och där finns Sveriges GP inte längre med. Micke Andersson från arrangörsklubben BMK Uddevalla var nedslagen när vi nådde honom.

– Det känns såklart jättetrist. Vi hade faktiskt länge goda förhoppningar om att kunna lösa det, med att endast ta in 500 i publiken eller till och med att köra helt publikfritt. Men till slut blev tiden för knapp och vi kunde inte vänta längre på de svar vi behövde få, berättade Andersson.
– Infront har varit väldigt tillmötesgående och ville försöka köra, men vi behövde lämna ett besked nu.

BMK Uddevallas kontrakt med Infront består dock, det förutsätter i alla fall Andersson, och där återstår ett genomförande av stycken VM–tävlingar. Så till 2022 och 2023 får vi väl räkna med att MXGP ska vara tillbaka på svensk mark.

– Ja, det får vi verkligen hoppas. Annars vet jag inte vad vi ska göra, sa Andersson.

Uddevallas frånfälle var inte den enda förändringen i kalendern. Det står också klart att Lettlands GP i Kegums flyttas från den 10–11 juli till den 7–8 augusti, en tävling som också innefattar EMX125 och EMX250. Dessutom kunde man presentera en bana för Frankrikes GP den 9–10 oktober, som kommer avgöras på Lacapelle–Marival. Även där körs EM–klasserna 125 och 250.

Fotnot: Ett längre snack med Micke Andersson går att läsa i nummer av tidningen.