VM–premiären i Argentina är fortfarande några veckor bort men redan nu plitar vi ner det första stora namnet på skadelistan. Det handlar om 2016 års världsmästare Tim Gajser, som drogs med skador redan förra året och som nu inlett 2018 på värsta möjliga sätt. HRC meddelar att slovenen ådragit sig två frakturer i käken. 

Det internationella italienska mästerskapet avslutades med en tredje och sista deltävling på Mantova igår och för sjätte gången stod hemmasonen Tony Cairoli som mästare i MX1/Elite/Supercampione. Det var också tionde titeln totalt för Cairoli i nationella mästerskap.

 

Cairoli vann det internationella italienska mästerskapet närmast före Yamahas båda fabriksförare, Febvre och Van Horebeek. Foto: S. Taglioni

 

Han totalvann serien närmast före Yamaha–duon Romain Febvre och Jeremy Van Horebeek, med Husqvarnas Tanel Leok som fyra och med näst bästa italienare Alessandro Lupino, Kawasaki, på femte plats.

Men den stora snackisen efteråt var den dubbla världsmästaren (MX2–titel 2015 och MXGP–mästare 2016) Tim Gajsers otäcka krasch. Slovenen ser på bilderna ut att ligga livlös på marken, något hans team Honda HRC inte bekräftar enligt det pressmeddelande man skickade ut under gårdagen.

– Efter en första bedömning på plats transporterades 21–åringen till närliggande sjukhuset Carlo Poma där man utförde utförliga kontroller, vilket gav en tydligare bild av hans tillstånd. Gajser var vid medvetande, han interagerade med medicinsk personal och visade full rörlighet; Resultat från röntgen av huvud och ryggrad visade inga skador, skriver man.

Men helt oskadad var ändå inte Tim Gajser, som haft problem med ett flertal hjärnskakningar det sista året.

– Han genomgår för närvarande en kirurgisk operation för att reparera två frakturer i hans käkben, avslutade HRC.

Någon information om när han kan tänkas vara tillbaka finns ännu inte. Se kraschen nedan.