VM–premiären står för dörren och till skillnad från de flesta tävlingarna kör man fredag–lördag i Qatar. Det betyder alltså att tävlingen inleds redan idag, med träning och tidsträning, samt kvalheat för MX2 och MXGP. 

12.45 svensk tid inleds VM–säsongen när Emelie Dahl och de andra tjejerna kör ut på sin fria träning. MX2–förarna med Alvin Östlund följer halvtimmen senare och MXGP drar ut 13.45. Tidskvalet inleds 14.15 och klockan 16.30 blir det Studio Show på MXGP–TV med Paul Malin.

Nyhet för i år är att man sänder live även under tävlingens första dag, vilket betyder att ni som köpt säsongsabonnemang eller bara betalat för den enskilda tävlingen i Qatar kan koppla upp er redan i dag.

 

För fjärde året i följd inleds VM–säsongen i Qatar. Foto: Ray Archer
För fjärde året i följd inleds VM–säsongen i Qatar. Foto: Ray Archer

 

Studion följs av kvalheat för MX2, 17.50 svensk tid, och MXGP, 18.40.

Som sig bör i Qatar är det sedan kvällsrace i strålkastarljuset som gäller, och det gör att förutsättningarna för en motocrosseftermiddag i soffan i morgon lördag blir perfekta. 14.10 släpps grinden för WMX i årets första VM–heat. 15.00 är det dags för Östlund att VM-debutera och 16.00 inleds den för året extremt ovissa huvudklassen MXGP.

Heat nummer två körs sedan 17.05 respektive 18.00 och 19.00, och alla tider är som sagt de som gäller här i Sverige.

 

Jeffrey Herlings är återigen storfavorit i MX2. Frågan är vad vi kan förvänta oss av Östlund i VM–debuten? foto: Ray Archer
Jeffrey Herlings, längst ut till höger, är återigen storfavorit i MX2. Frågan är vad vi kan förvänta oss av Östlund i VM–debuten? foto: Ray Archer