Vi har just fått den glada nyheten att den 18-årige motocrosstalangen Alvin Östlund har av Yamaha blivit flyttad till Team Wilvo Standing Construct Yamaha Official MX2 Team och ska köra MX2-VM redan i Qatar den 27 februari.

Bakgrunden är att belgaren Julien Lieber har skadat sig och kommer att vara borta i flera månader. Yamahas europachef för crossen, holländaren Erik Eggens, har då bett Alvin att hoppa in och ta Liebers plats. Efter att ha samrått med sina föräldrar har nu Alvin nappat på erbjudandet.

– Planen var ju att åka EM-serien, men en sådan här chans kan man inte missa. Ett mål är ju att komma till VM, så det är lika gott att göra det nu. Det blir en stor omställning men det är ju något jag måste lära mig att ta. Jag är helt inställd på att det blir tufft men jag ska göra mitt bästa, berättar Alvin direkt från Spanien där han nu tränar ihop med ryssen Alexandr Tonkov inför VM-premiären.

Med anledning av detta kommer Alvin inte att köra den sista tävlingen i italienska mästerskapen, utan är nu anmäld till franska Valance till helgen.