Att Fredrik Norén och Alvin Östlund ska köra förutsätter vi. I alla fall Östlund har också bekräftat att han fått frågan och tackat ja. Men vem blir den tredje föraren i Sveriges Motocross of Nations–lag?

Alvin Östlund bekräftade idag för Race Magazine att han kommer ta en av de tre platserna i Sveriges lag på Motocross of Nations. Vi har inte hört något från Fredrik Norén men antar att också han är klar, efter en ny stabil säsong i USA.

Men det man frågar sig, och det många pratade om i Uddevalla, är vem som blir den tredje föraren? Östlund antas köra sin 250 från Kemea Yamaha i MX2 medan Norén får styra en Honda 450, oklart från vem, i MX1. Återstår Open–klassen. Och de det har pratats framförallt om är Ken Bengtsson, Anton Gole och Filip Bengtsson.

 

Alvin Östlund tar en av platserna i Sveriges lag.

 

Besked efter Västerås
Den förstnämnde, Yamahas MX1–ledare i SM Ken Bengtsson, valde att inte köra VM–tävlingen i Uddevalla och därmed gissar vi på att han inte längre är aktuell. Eller?

Förbundskapten Jonte Engdahl hade lovat att besked skulle komma efter Uddevalla men från Svemo har man nu meddelat att vi får vänta till efter SM i Västerås, som körs till helgen. Kanske är Ken kvar i tankarna?

Såväl Anton Gole som Filip Bengtsson pratade vi med om Nations under helgen i Uddevalla och framförallt Gole var lite förvånad att beskedet dröjt så länge. De allra flesta nationer har redan presenterat sina lag.

 

Anton Gole är ett av tre huvudnamn till den tredje platsen.

 

– Får jag frågan så är jag med. Om de kommer med det hyfsat snart i alla fall, så man hinner förbereda sig, sa Gole som växlat mellan Husqvarna 250 på hemmaplan och en 250 från TM på VM de senaste månaderna.
– Och i så fall vill jag nog köra på min 250 från TM, även om det blir att jag får köra Open. Det är en fabrikshoj, det är bra krut i den och det är en hoj som jag känner mig bekväm på nu.

Alternativet skulle vara att för förbundet plocka ut en 350 eller 450 till Gole, och då en Husqvarna, men det skulle i så fall bli tredje cykeln att köra in sig på i år.

”Hoppas det blir jag”
Också Filip Bengtsson var sugen på ett nytt Nations–äventyr efter att inte ha tagits förra året (när Norén, Östlund och Gole körde).

– Får jag frågan är jag med. Det har jag sagt alltid. Det är säkert de som tycker att inte jag ska köra men… jag är med, sa Fillibang

Känner du att du gjort dig förtjänt av en plats eller tycker du det finns tre förare som är bättre än dig? Om vi antar att Östlund och Norén ska köra.
– Ja, de flesta tycker väl det (att de ska köra) i alla fall. Sen är det alltid svårt för Norén kör ju aldrig med oss. Men han har ju kört rätt bra där borta. Och det blir väl ett herrans liv om han inte är med, haha. Sen tror jag att det är en bana som kan passa honom, lite amerikansk stil och öppnare. Jag gillar också den banan.

 

Fillibang vill träna och testa på hårdbana om han får chansen.

 

Tror du att du kommer få köra?
– Jag hoppas det i alla fall. Många tror ju att jag bara har kört i Holland för att det är sand där, men det är ganska svårt att dra runt det när vi gör allt själva. Och handlaren som jag kör för tycker ju det är bäst om jag kör de tävlingar som är nära där. Jag ska köra VM i Assen också men det är egentligen enda större tävlingen jag har innan Lag–VM, så då skulle jag kunna träna endel hårdbana också och testa. Vi justerade endel nu under helgen och för varje gång blev det bättre tycker jag.