Under dagen tecknade Skövde och Tibro Kommun en avsiktsförklaring om samverkan kring riksidrottsgymnasiet för motocross och enduro. Som det ser ut nu kommer Skövde att ta över eleverna från läsåret 2017/18, det skriver SLA på sin hemsida.

Fågelgymnasiet, som bland annat inhyser MX–gymnasiet och där den nya enduroinriktingen skulle vara placerad, kommer att läggas ner. Men riksidrottsgymnasiet ser du att komma finnas kvar, och tas över av Skövde Kommun.

– Vi är en stolt idrottskommun och tror att det här kan bli en bra lösning för eleverna, vilket ändå är det viktigaste i sammanhanget. Det känns bra med tanke på omständigheterna att vi kan hitta ett bra samarbete kring detta, säger kommunalrådet Rolf Eriksson till SLA.

Enligt SLA är avsikten att motocrosseleverna, och enduroeleverna som sägs ska börja redan till hösten, går kvar på Fågelviksgymnasiet tills det att avvecklingen är klar nästa läsår, och då flyttar över till Gymnasium Skövde men behåller sin inriktning.

Men man har fortfarande inte meddelat om eleverna rent fysiskt också ska flytta till Skövde, eller om verksamheten faktiskt kan komma att bli kvar i Tibro. Tillsammans med Tibro och Svemo kommer Skövde Kommun se över de bitarna för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna. Först krävs dock att Riksidrottsförbundet godkänner kommunens ansökan om att bedriva riksidrottsgymnasium, vilket sektorschef Gustaf Olsson på barn och utbildning i Skövde är hoppfull om att de ska.