Den ansvarige för MX-Future Jocke Hansson har tagit ut följande förare till årets trupp, för tävlande i EM och eventuellt JVM.

Coachen Joakim Hansson med stora delar av förarna i årets MX-Future.

Det är ingen hemlighet att Svemo inte satsar några större pengar på motocrossen och i synnerhet inte på ungdomsförare, men man har ändå behållit MX-Future och Joakim Hansson som coach. Hans uppgift är att ta ut truppen som har företräde till EM-tävlingarna, men det ska nämnas att andra förare har möjlighet att anmäla sitt intresse. Jocke skall dessutom ha två läger och vara med ute vid några EM-tävlingar och JVM, som i år körs i bulgariska Sevilevo den 12 augusti.
– Det är alltid knepigt att plocka ut förare till en trupp och speciellt var det denna gång i 65-klassen, där det kan finnas möjlighet för någon till att komma med som visar starka resultat i vår. Om ni saknar Erik Appelqvist och Jimmy Wicksell i truppen, så beror det på att Erik har valt att satsa på enduro i år medan Jimmy inte har bestämt sig om det blir 85 eller 125 i år. Jimmy är för gammal för internationellt 85-tävlande men väljer han 125 så är han välkommen in i truppen, förklarar Jocke Hansson.
Här följer truppen och det finns ingen inbördes ranking.
65
Anton Nagy
Arvid Mäkinen
Rasmus Håkansson
Marcus Lenngren
Henrik Appelqvist
Filip Olsson

85
Stefan Olsson
Lukas Berg
Danne Karlsson
Adam Einarsson
Hampus Kahrle
Christian Simonsson
Viking Nilsson
Sebastian Mårtensson

125
Anton Lundgren
Carl Bengtsson
Alvin Östlund
Anton Gole
Oliwer Olsson
Wille Andersson
Axel Jansson
Alexander Ahl
Philip Eriksson