Vid två separata motocrosstävlingar i Tyskland blev det svenska framgångar. Vid lag-EM i Jauer blev det svenska laget sexa och i Holzgerlingen blev Filip Thuresson totalfemma i ADAC-Masters och Huskvarnas William Andersson vann ett heat i 85-klassen.

Filip Thuresson nådde sitt årsbästa i Tyskland genom att bli totalfemma i Holzgerlingen.

Vid lag-EM hade Sverige fått möblera om bland burkslavarna, Tim Gustavsson hoppade in hos Henke Söderqvist och Andreas Lindén ”burkade” åt Robert Gustavsson, medan Philip Stenborg och Christian Nilsson åkte som vanligt ihop. men det var varmt i Jauer och de svenska burkslavarna hade det jobbigt och blev trötta. I första heatet stod Philip/Christian främst och gjorde en bra start men blev påkörda och där fastnade Henke/Tim, som dock körde upp sig till sjua medan Philip/Christian blev 13e. I andra heatet stod Henke/Tim främst och gick upp i täten men tappade belgaren Bax, och därefter tröttnade Tim allt mer och de slutade sexa. Robert/Andreas blev elva sedan de tappat frambromsen. I avslutningsloppet stod Philip/Christian främst och låg nia när de tröttnade och slutade 14e, medan Robert/Andreas körde upp sig till en god femteplats. Detta gav sjätteplatsen på samma poäng som Holland och bara en bakom Tjeckien, Belgien vann före Lettland och Storbritannien.

I Holzgerlingen körde Filip Thuresson stabilt och blev femma respektive sjua i heaten och slutade totalfemma. Den franske VM-stjärnan Xavier Boog vann båda heaten och följdes sammanlagt av tjecken Filip Neugebauer, österrikaren Günter Schmidinger och fransosen Cedric Soubeyras. Den talangfulle dansken Stefan K. Olsen, som redan vunnit Youngsters, ställde upp i Masters och blev 20e i båda heaten. I 85 tvingades William Andersson att bryta första heatet, men slog till med seger i det andra och blev sammanlagt sexa i tävlingen.