När den nionde rundan av årets Lucas Oil Pro Motocross Championship idag körs på Unadilla är Fredrik Norén inte längre ensam svensk. Till start kommer nämligen också Eksjö-kille Rasmus ”Musse” Andersson. 

Ja, den nionde rundan av AMA Nationals står för dörren och platsen är Unadilla, New York. Fredrik Norén är sedan ett par tävlingar tillbaka, efter sina ryggproblem, svensken körde in som 15:e totalt på Spring Creek och 14:e på Washougal. I sammandraget hittas Norén som 17:e efter att ha kört hälften av tävlingarna.

Men den här gången kommer Norén inte att vara ensam svensk på banan. På plats i USA finns nämligen också Rasmus ”Musse” Andersson för att testa vingarna i Nationals. Bloms MX Racing–föraren ligger i år på en åttonde plats i MX1–SM, men har stundtals visat fart för betydligt bättre resultat.

ClubMXStar Podcast–duon Tomas Persson Nordahl och Ola Thorell tog igår kväll ett snack med Musse via Instagram Live, ett snack ni kan se här:

Med tre tävlingar kvar av årets amerikanska motocrossmästerskap har Eli Tomac en ledning på fem poäng före Chase Sexton. Och det är den duon som varit överlägset bäst i år. Sexton vann premiären, innan Jason Anderson lite överraskande tog hem den andra rundan med Sexton som tvåa och Tomac på tredje plats.

Ken Roczen vann sedan på Thunder Valley, före Tomac och Sexton, innan Tomac inledde en svit på fyra raka – varav tre dubbelsegrar. I samtliga fyra tävlingar var Sexton totaltvåa, det efter att ha varit tvåa bakom Tomac i sju av åtta heat. Vid den senaste rundan i Washougal kunde Sexton sedan äntligen bryta raden av andraplatsen när han vann det andra heatet. Och totalvann därmed tävlingen före Tomac.

Tomac står på 364 poäng, Sexton på 359 och Anderson är trea på 285, han följs närmast av Ken Roczen, 274, och Christian Craig, 251. 

Tävlingen från Unadilla går att se i direktsändning här