Det blev inga svenskpoäng vid den åttonde deltävlingen i US-nationals, som kördes utanför Washougal i delstaten Washington. Fredrik Norén, MXHeaven Honda, låg 15e i andra heatet när hans motor havererade för andra gången samma dag.

Fredrik Norén fick bryta på grund av motorhaveri

Redan på första tidsträningen slog en sten hål i hans motor och mekanikerna fick byta motor till andra kvalet, man får bara ha en motorcykel i US-nationals. Fredrik satte den sammanlagd 26 snabbaste tiden, medan skadade Calle Aspegren kvalade in som 37a bland de 71 förarna som deltog. I det första 450-heatet gjorde Fredrik en bra start och kom ut som 20e och körde snabbt upp sig till 18e, då han kraschade och föll ner till 24a men slutade som 22a. Det var mycket svårt att köra om på den snabba banan, dessutom sprutade det stenhårda jordkulor från de framförvarande.

– I början på heaten kändes det som om 30 pers sköt mot en med paint-ball gevär hela tiden, berättar Fredrik.

Calle körde på smärtstillande och var sist iväg, men nötte på bra och blev 29a i mål. I andra heatet gjorde Calle en bättre start och var 28a när man bröt heatet.

– Det var Trey Canard som kraschade och åter bröt benet, förklarar Calle och fortsätter. För mig var det riktigt illa att de bröt. inte bara för att jag gjorde en bra start utan även för att all tejpning lossnat och att vi inte hann göra om det. Omstarten gick dåligt och jag vurpade på första varvet, när jag sedan fick en smäll i voppisarna kom smärtan tillbaka. Men jag var så glad över att åter få köra så jag fullföljde ändå heatet och blev varvad två gånger. Det är jobbigt att det bara är fyra deltävlingar kvar, det känns som om jag vill tävla här året om varje helg. Nu ska jag träna starter i två veckor och komma riktigt laddad till Unadilla, berättar Calle Aspegren.

Fredrik var 16e man när man bröt andra heatet. I omstarten var 19e efter första varvet, han körde sedan om Kevin Rookstool, Weston Peick och Tye Simmonds, samt en som vurpade. Svensken fajtades med rutinerade Nick Wey om 14e platsen när han fick bryta med ett hål i motorn.

– Det känns jävligt surt och det är maximal otur. Jag tror att jag bara rasat en motor förut under alla år och så rasade jag två här. Jag kände att jag kunde ha tagit Wey så det var riktigt tråkigt, men det är ju sådant som händer. Lite störande men det är bara att ta nya tag, avslutade Fredrik Norén.