Det är glädjande att konstatera att svenska familjer väljer att satsa själva på internationellt tävlande i de olika EM-klasserna. Det är minst 38 förare anmälda men då är inte 150-EM inräknad, då det ännu inte är klart.

125-förarna Alvin Östlund (61), Anton Gole (97) och Wille Andersson (51) är tre av de 38 förare som är anmälda till årets EM-tävlingar.

Först ut är våra fantastiska 65 och 85-förare som kör sin premiär den 6 april i holländska Heerde. I 65-klassen har vi Anton Nagy, Emil Jönrup, Max Pålsson, Noel Nilsson, Arvid Lüning, Timmie Eriksson, Carl Nyman och André Högberg. I 85-klassen har vi hela 15 anmälda till Heerde, de är Filip Olsson, Rasmus Håkansson, Viking Nilsson, Adam Einarsson, Lukas Berg, Tim Edberg, Viktor Fransson, Arvid Mäkinen, Danne Karlsson, Isak Gifting, Stefan Olsson, Filip Bäck, Christian Simonsson, Benjamin Löwenhaft och Marcus Lenngren. Observera att förarna är inte rangordnade utan bara uppräknade, till senare tävlingar är även Lokke Callemo anmäld.

Den 14 april startar 125-EM i samband med MX1 och MX2-VM i italienska Arco di Trento. Dit är sju svenska förare anmälda med sjuan från fjolårets mästerskap Anton Lundgren i täten. Men är återfinns även fjolårsmästaren i U17-klassen Alvin Östlund samt Wille Andersson, Anton Gole, Jimmy Wicksell, David Kadestam och Malcom Hedefur. MX2-EM får vänta till den 5 maj, då premiären körs i portugisiska Agueda. Här representeras Sverige av fjolårets svenske MX2-mästare och junior-mästare Kalle Olsson från Lindome. Dessutom ställer ett stark gäng i form av Jesper och Pontus Jönsson, Oskar Olsson, Eddie Hjortmarker, Viktor Björklund samt Calle Bengtsson up. Det ska bli riktigt spännande att följa alla dessa 38 förare, som förhoppningsvis blir fler när det är dags för 150-EM.