Monster Energy Kawasaki i USA bryter kontraktet med Davi Millsaps. Med omedelbar verkan. Och med Will Hahn skadad kommer fabriksteamet därmed inte delta i de tre avslutande supercrosstävlingarna. Samtidigt ryktas det om att Eli Tomac är på väg in.

Davi Millsaps kunde inte fylla hålet efter Ryan Villopoto på det sätt som Kawasaki hade hoppats på. Efter att ha återvänt från knäskada och kört hem Monster Energy Cup i höstas, i sin debut på Kawasaki, var det nog många som trodde att tvåan från 2013 skulle vara med och fightas om titeln under årets supercrossäsong.

Men framgångarna har uteblivit. Millsaps har visserligen tagit sig till samtliga finaler, men där inte nått bättre än tre femteplatser som bäst. Med tre race kvar är 27–åringen inte bättre än elva i tabellen och nu väljer alltså Monster Energy Kawasaki att bryta kontraktet med Davi Millsaps.

– Monster Energy Kawasaki har brutit sitt samarbete med Davi Millsaps med omedelbar verkan. Tyvärr betyder detta att vårt fabriksteam inte kommer att ställa upp i de tre avslutande tävlingarna av Monster Energy Supercross. Med Wil Hahn som fortfarande rehabiliterar sin skada jobbar vi hårt inför motocrossäsongen och fabriksteamet ser fram emot att vara tillbaka på banan vid premiären den 16 maj på Hangtown, skriver man i ett pressmeddelande.

Den amerikanska sajten cyclenews.com har pratat med Millsaps, som dock inte vill kommentera det hela.

– Jag kan inte säga någonting just nu. Inte förrän jag pratat närmare mer med endel människor som jag måste prata med just nu, sa Millsaps.

Samtidigt som Millsaps bevisligen inte står under Kawasaki–kontrakt längre florerar rykten om att Eli Tomac är på väg in. Tomac vann 250 Väst–mästerskapet 2012, var tvåa bakom Ken Roczen 2013 i samma serie, hade ett skadefyllt 2014 för att nu slå igenom på riktigt på 450–hojen hos Geico Honda med bland annat två racesegrar och en total andraplats bakom redan klara segraren Ryan Dungey. I AMA Motocross Championship vann han 250–klassen 2013 och blev sedan femma i stora i fjol trots att han missade de fyra första deltävlingarna.

 

Blir Tomac grön till hösten?
Blir Tomac grön till hösten?

 

Med största sannolikhet får dock Kawasaki vänta med Tomac till höstens Monster Energy Cup och det återstår att se om man fyller platsen bredvid Will Hahn med någon annan till det att utomhussäsongen drar igång.