Nu är det klart. Filip Bengtsson kör Suzuki för tyska Team Castrol Power1 Suzuki Moto–Base under 2016. Och det blir körning i såväl VM som Tyskland. Men inte någon full SM–serie. 
– Jag ser fram emot säsongen, säger Fillibang till Race på nyårsdagen.

Det ryktades om Husqvarna. Det ryktades om KTM. Det ryktades om Kawasaki. Ja, det pratades nog om de flesta märkena och serier när vi undrade var Sveriges största motocrossprofil, Filip Bengtsson, skulle hamna 2016.

Men nu är det klart. Precis som Race skrev för ett par veckor sedan blir det Suzuki för Bengtsson under 2016. Teamet det handlar om är tyska Team Castrol Power1 Suzuki Moto–Base.

– De har sin bas i Hamburg. Jag kommer säkert vara där en del men mestadels blir jag fortsatt i Holland under säsongen. Alla i teamet är supertrevliga och jag ser fram emot säsongen 2016, säger Fillibang till Race efter att dealen blivit officiell under dagen.

– Jag kommer köra VM–tävlingarna i Europa och den tyska ADAC–serien, avslöjar den blivande 25–åringen vidare.

Därmed blir det alltså ingen full SM–säsong för Bengtsson under 2016. Och i och med att vi blir utan VM på hemmaplan i år kan det komma bli svårt att se sandspecialisten under året om man inte tar sig utanför Sveriges gränser.

– Men jag kan komma att göra något inhopp i SM om jag har en ledig helg, säger svensken som avslöjar att han inte hunnit köra så mycket på den nya hojen, RM–Z450, ännu.

– Nej, jag har legat sjuk i influensa men det lilla jag kört har känts bra. Man känner att hojen har mycket potential och chassit känns som att det passar mig.

 

Bengtsson är redo att sadla RM–Z450, på vilken han kommer köra VM–tävlingarna i Europa samt den tyska ADAC–serien. Foto: Daniel Ahlgren
Bengtsson är redo att sadla RM–Z450, på vilken han kommer köra VM–tävlingarna i Europa samt den tyska ADAC–serien. Foto: Daniel Ahlgren

Fotnot: I tidningen kommer ni längre fram att kunna läsa en större intervju med Filip Bengtsson.