Motocrossföraren Eddie Hjortmarker, 22 år, från Mölndal, har tecknat fabrikskontrakt för 2016 i MX2 VM (250 cc) via TM fabrikens satellit team – TM Satellite Racing Team.

-Vi har letat efter en MX2 förare från företrädesvis Italien eller något av de Skandinaviska länderna, säger Carsten Andersen, Team manager för TM Satellite Racing Team. Vi kom i kontakt med Eddie för första gången under VM deltävlingen i Teutschenthal i Tyskland och har haft en del kontakt sedan dess.
Eftersom Eddie har tränat och tävlat under många år i Italien får vi både en ”Italienare” och Skandinav i en och samma förare. Eddie har kört EM i flera år och har en hel del VM rutin, både från 2014 och 2015, så vi ser med tillförsikt fram emot att ha med Eddie i vårt team.
Styrningen omfattar även SM i mx2 klassen. Eddie kommer att ingå i Team TM Factory Sweden i Sverige, där den Svenska TM distributören, Magnus Andreasson, är team chef.
TM fabrikens satellitteam har sin bas i Belgien, endast 10 minuter från VM banan i Lommel och har full tillgång till TM fabrikens Belgiska avdelning med tekniker och ingenjörer, som är stationerade i området.
Teamet har nyligen flyttat in i stora nyrenoverade verkstadslokaler där. Både teamchef och några av teamets förare inklusive Eddie kommer att bo i direkt närhet till teamlokalerna.
TM som har sin tillverkning i Pesaro på den Italienska östkusten, har tillverkat motorcyklar och motorer sedan 1976 och är den största producenten av Go Kart motorer, på marknaden.
Kapaciteten är en årlig produktion av 1.500 motocross- och enduromotorcyklar som i stor utsträckning är handbyggda racingmaskiner.
Under 2016 lägger TM i Sverige fokus på att öka sina marknadsandelar inom motocrossektorn och ett led i den satsningen, är etableringen av Team TM Factory Sweden.
– Det känns jättekul att vi har kunnat knyta Eddie till oss och tror att det kommer att bli en rolig och givande resa under den kommande säsongen. Med ett SM silver från 2013 är han en medaljkandidat och ordentligt revanschsugen. Inte minst på grund av oturen med skador som gjorde att han var borta stora delar av förra säsongen, säger Magnus Andreasson på TM Sverige.
Eddie har i dagarna flyttat in i lägenheten i Belgien, där han kommer att tillbringa stor del av tiden inför säsongen för test och träning tillsammans med fabriksteamet. Under januari och februari åker han med fabriken till Sardinien för test av motorer, fjädring och däck.
– Det här är ett steg som jag känner kommer att utveckla mig som förare och ger en möjlighet att etablera ett nära samarbete med fabriken som är ovärderligt, inte minst för framtiden. Det är klart att det kändes lite kontroversiellt i början att byta märke men eftersom mina sponsorer Big Balls MX, MÖR i Södertälje, Duells, Eurol och Tork stöttar mig finns inte den minsta tvekan. Det jag har sett hittills av bikarna och motorerna är bara positivt. Jag vet att TM är bra cyklar som det går att prestera på. Det är oerhört motiverande att få den här chansen, avslutar Eddie.