Redan tidigare var det väl mer eller mindre officiellt att Filip Bengtsson inte skulle fortsätta hos 24MX Honda. Nu bör vi nog också kunna ha namnet på ett nytt team för Fillibang inom kort. 24MX–teamet har nämligen tillsatt sina förare till nästa säsong. Matiss Karro gör Ken De Dycker sällskap.

Han kallas för ”The Arrow”, lettländaren Matiss Karro som slog igenom när han blev juniorvärldsmästare i 125–klassen 2008. Tre år i MX2–klassen utan större framgångar följde innan den nyss fyllda 24–åringen tog steget upp på stor cykel 2012. Där förbättrade han sakta men säkert resultaten under en treårsperiod, 17:e man debutåret, 16:e 2013 och 13:e i fjol, innan han valde att vila från VM–satsningen i år.

Men till 2016 är han alltså tillbaka, som 50 procent av det nya 24MX Honda där han får belgaren Ken De Dycker som teamkollega.

– Jag har verkligen saknat racingen i MXGP, så det känns underbart att komma tillbaka till serien, säger Karro i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Min CRF450 känns riktigt bra och jag ser fram emot att köra för 24MX Honda Racing. Jag vet att jag kommer jobba med väldigt erfarna människor. De senaste två säsongerna har jag lärt mig otroligt mycket – så utmaningen nu är att bygga vidare på kunskapen och visa vad jag kan när jag ställs mot de bästa förarna i världen.

Med de Dycker och Karro är det väl också mer eller mindre bekräftat att det inte blir någon fortsättning för Filip Bengtsson i teamet. Bengtsson har till Race meddelat att han inom kort kommer kunna avslöja hur säsongen 2016 kommer att se ut. Något vi förstås återkommer angående.