När årets JSM avslutades i Stenungsund blev det Kind MKs Mathias Andersson som vann MX1-klassen och BMK Uddevallas Robert Friberg som försvarade sitt JSM-guld från i fjol i MX2. Mathias vann fem av sex heat och dominerade klassen, medan Robert inte vann något heat men var jämnast.

Mathias Andersson och Robert Friberg är årets svensk junior-mästare.

Tävlingen drabbades hårt av regn men Stenungsunds MS gjorde ett enormt jobb och på lördagen var banan perfekt, medan den var kladdig på söndagen men ändå fullt åkbar för SM-cross. Älvbygdens Kalle Olsson kom till avslutningen med 22 poängs försprång i MX2-klassen, men det mesta gick ”åt skogen” för 16-åringen som endast fick med sig sju poäng från tävlingen. Men fjolårsmästaren Friberg körde in som fyra respektive trea i heaten och vann därmed mästerskapet med nio poäng före Olsson. Tävlingen vanns dock av Sösdalas Jesper Jönsson, som vann första i heatet i överlägsen stil före Huskvarnas Linus Nylén och MC Alingsås Eddie Hjortmarker. I andra heatet tog Eddie en överlägsen seger trots att han gjorde en rejäl vurpa, Jesper blev tvåa före Friberg och Nylén. En mycket stark comeback gjorde Sösdalas 15-årige Pontus Jönsson efter sin stora hjärtoperation i vintras, efter en 13e plats i första blev han femma i andra loppet.

I MX1-klassen har Mathias Andersson dominerat och efter dubbelseger i Stenungsund, blev slutresultatet fem segrar och en fjärdeplats efter att ha kraschat i ledningen i Umeå. Donkelos Rikard Hansson inledde med ett brutet heat i premiären, men efter två tredjeplatser på Furufjällsbanan tog han silvret före Kristianstads grymt jämne Rasmus Lavesson. Gustav Milling som tävlar för Västerås var sjuk och kunde inte närvara, istället dök Getinges Kevin Davidsson upp i klassen. Efter ett misslyckat år i MX2 beslutade sig Kevin för att prova på MX1 och det blev succé med två andraplatser.