Kinds MKs Mathias Andersson som tagit fyra raka andraplatser i MX1-SM, är borta från SM efter en krasch på Bixåsbanan. Här är Mathias egna ord.

SM-tvåan Mathias Andersson skadad efter en krasch på träning.

I torsdags kväll var jag på Blixåsbanan i Mölndal för att träna, när det som inte får hända hände! På banans snabbaste parti, som är en fullfartstrappa utför, hoppar jag rakt in i in cykel som ligger i landningen. Om jag förstått det rätt så har två förare krokat ihop och ramlat i hoppet, varav en cykel ligger mitt i banan i landningen. Jag såg inte någon framför mig och gissar på att dessa trillat en stund innan jag kom fram. I full fart på treans växel hoppar jag rakt in i denna cykel som ligger på marken.
Det sista jag kommer ihåg är att jag tänker att nu får jag hålla i mig! Tyvärr hjälper det inte utan jag vurpar hårt. Får hjärnskakning och tyvärr så bryter jag handleden och nu är mitt SM guld eller SM medalj bortblåst. Känner mig oerhört nere just nu men jag lovar att komma tillbaks så fort det går igen och jag kommer att under måndagen genomgå en titthåls operation av handleden och troligtvis även få en plåt inskruvad i handleden. Så i bästa fall blir jag borta tre veckor men det kan bli mera.
Cykeln fick ordentligt med stryk och framfälgen blev totalskrot likaså Akaprovic avgassystem och massa annat. Så är det någon som vill sponsra med lite nya prylar till biken så är ni välkomna. Denna olyckan var inget jag kunde påverka och det känns extra surt att falla på någon annans misstag men så är det tyvärr. Jag kommer att träna stenhårt för att komma tillbaka bättre än någonsin och jag vill tacka mina sponsorer och supporters för ert stöd och tyvärr kommer jag inte att kunna tillfredsställa er på några veckor men hoppas på att ni är med mig igen när jag är tillbaks. Ni är guld värda allihop.