Årets holländska mästerskap avslutades i dag i Harfsen och tre svenskar tog poäng, Kalle Olsson 26 poäng, Kim Lindström 20 poäng och Ken Bengtsson tio poäng. Den fjärde svensken, Oskar Olsson vred till ett knä i första heatet och kunde inte ställa upp i andra.

Kalle Olsson svarade för sin främsta insats vid årets holländska mästerskap, då han vid avslutningen i Harfsen blev sjua respektive nia i loppen.

Kalle började med en bra start i första heatet och var ut som elva. Han körde upp sig under hela loppet samtidigt som några vurpade och slutade fin sjua. Oskar vred till ett knä och fick besöka sjukvården, han valade att avstå det andra heatet. I andra heatet kom Kalle dåligt iväg men hittade en lucka i första svängen och var ut som 16e. Sedan körde han åter upp sig bra och blev nia i mål. Världsmästaren Jeffrey Herlings vann båda heaten och i det andra varvade han samtliga konkurrenter.
– Det var en bra dag med solsken och jag är nöjd med mina körningar. Som mekaniker hade jag med mig Linus Nylén och han skötte sig bra, berättade Kalle Olsson.

Ken Bengtsson debuterade i Holländska mästerskapen med att bli 18e och 14e i Harfsen.

Ken Bengtsson debuterade i holländska med att ta poäng i båda heaten, genom att bli 18e respektive 14e.
– Det var roligt, jag var här för att lära och planerar att köra fler tävlingar nästa år. I första startade jag inte bra och det fungerade inte alls, men de sista två varven kom jag igång och körde upp mig till 18e. I andra gick det bättre och jag passerade några medan några vurpade, förklarade Ken Bengtsson.

Kim Lindström började strålande med en tredjeplats vid den sista deltävlingen i holländska mästerskapet, men tvingades tyvärr bryta det andra heatet.

Kim började kanonbra och var ut som femma, sedan vurpade Herjan Brakke och ryssen Evgeny Bobryshev fick bryta.
– Jag hängde med de bästa riktigt bra, även om Herlings försvann mot slutet. I andra heatet fick jag bryta redan på startrakan med tekniska problem, rapporterade Kim Lindström.
Jeffrey Herlings dubblerade och vann även båda MX1-heaten, men när Bobryshev även bröt andra heatet blev Brakke mästare.