Nu till lördag är det dags för motocrossens VM-premiär i Losail, Qatar, och glädjande nog har Sverige två förare med. Det är de båda 18-åriga Yamahaförarna och tillika klasskamraterna på MX-Gymnasiet i Tibro, Alvin Östlund i MX2 och Emelie Dahl i MXGirls.

– Det är fantastiskt roligt att vi har två unga lovande förare med från start, säger ordföranden i Svemos MX-sektion Tommy Allansson och fortsätter:
– Dessa två är bevis på att vi är på gång igen inom svensk motocross och om hur bra utbildningen på MX-Gymnasiet är, om man satsar helhjärtat. Vi i MX-sektionen önskar dessa två all lycka i Qatar och Alvin även i Thailand. Emelie kommer tillbaka hem och ska delta i MX-Gymnasiets träningsläger i Italien. Emelis andra VM-deltävling körs i holländska Valkenswaard, där vi förhoppningsvis kommer att ha fler tjejer med och många i 250-EM samt 300-EM, förklarar Allansson.

Alvin Östlund debuterar i MX2-VM nu till helgen i Qatar.
Alvin Östlund debuterar i MX2-VM nu till helgen i Qatar.

Skadelistan har tyvärr redan blivit lång innan premiären, men det är främst MX1 som är drabbat. I MX2 och MXGirls är de flesta med. Det ska bli extremt spännande att se hur det går för våra två förare. Emelie har tidigare kört i Qatar och kan de speciella förhållandena. Vi hoppas på att allt ska fungera och att hon klara två placeringar bland topp-tio.
Alvin kör för första gången i Qatar i värmen och elljuset, men Alvin är extremt duktig på att anpassa sig efter förutsättningarna och jag skulle inte bli förvånad om han gör två fina resultat.