Motocrosslandslaget har hållit ett tvådagarsläger på Bökeslundsbanan hos Anderslövs MK. Ett 15-tal förare har varit med och drillats av förbundskaptenen Jonte Engdahl och förbundstränaren Calle Aspegren.

– Säsongen har redan dragit igång, så vi har koncentrerat oss på starten och explosiviteten, säger Calle Aspegren.
Det har varit starter med ett varv, starter med tre varv och slående har varit hur jämna våra förare har varit. De har varit uppdelade i olika grupper med start fyra och fyra. Flera landslagsförare kunde inte komma och de ersattes då av förare som ligger precis under gränsen för att vara med i landslaget.
Förarna på plats var Sandra Karlsson, Ebba Bergström, Kim Lindström, Tom Johnsson, Jesper Jönsson, Ken Bengtsson, Anton Lundgren och Filip Thuresson. Från U17 fanns Isak Gifting och David Kadestam med. Som ersättare för ordinarie förare var Oskar Olsson, Jonathan Bengtsson, Calle Sjöö, Felix Nilsson och Emil Jönsson.

Jonathan Bengtsson imponerade stort i Bökeslund.
Jonathan Bengtsson imponerade stort i Bökeslund.

Speciellt Jonathan och Felix visade upp mycket god form och gav landslagsförarna ett starkt motstånd, Jonathan åker förövrigt belgiska mästerskapet i Mons kommande helg. Efter förmiddagens pass drabbades Thuresson plötsligt av kraftig influensa och läkare fick konsulteras.
I samband med lunchen informerade MX-sektionens Tommy Allansson och Jonte Engdahl om kriterierna för uttagning av laget till Motocross des Nations (lag-VM).
– Vi kommer att ta ut en ganska stor trupp, varifrån vi väljer de tre som vi anser är bäst just då. Vi kommer inte att slutligt bestämma oss förrän vi åker iväg. Jag vet att många tror att två redan är givna, men det anser inte jag. Årets tävling går i franska Ernée och jag kommer att ha full koll på alla och ingen ska känna sig slagen på förhand, förklarade Jonte Engdahl.