Redan för ett par veckor sedan kunde GasGas presentera sina motocrossmaskiner med årsmodell 2023. Nästan för tidigt för att vi ens skulle snappa upp det. Men ute är de. Och så här beskrivs de och ser ut. 

”Med en mycket högljudd och mycket röd new look, blandar hela segmentet av motocrosshojar från GasGas seriös prestanda på banan med ett fräscht nytt utseende – för att ha fortsatt kul på helgen.”

Ja, så beskriver österrikiska KTM Group den nya årsmodellen crosscyklar från det tidigare spanska märket GasGas. Därmed kan vi också konstatera att innehållet i stort sett är exakt detsamma som 22–modellerna. Det speciella, förutom det nya utseendet, är alltså att hojarna redan från april når handlare världen över (minihojarna i maj).

Modellprogrammet består av tio stycken crosshojar – 2-taktarna MC 125 och MC 250, 4-taktarna MC 250F, MC 350F och MC450F, den helt elektriska allra minsta hojen MC–E 5 jämte MC 50 med förbränningsmotor, samt MC 65 och MC85. 85:an kommer dessutom i två olika skepnader, en med små och en med större hjul.

Naturligtvis finns också en katalog av prylar kallade GasGas Technical Accessories and Apparel, för dig som vill blinga din röda hoj lite extra.