Nu ska allt vara klart. Crossgymnasiet har fått alla klartecken som behövs för att flytta till Skövde nästa höst. Och samtidigt är det helt klart att utbildningen också kommer få ett antal enduroplatser, under ledning av Calle Sjöö. Men mycket arbete återstår fortfarande för Skövde kommun, bland annat saknas en anläggning att bedriva körningen. 

Det är Skövde Nyheter som rapporterar om att Skövde kommun nu fått klartecken från Skolverket att ta över crossgymnasiet, när Fågelviksgymnasiet i Tibro läggs ner.

Riksidrottsförbundet har sedan tidigare förordat Skövde kommun som ny plats för utbildningen och klartecknet från Skolverket var mer en formsak.

Med beskedet står det också klart att utbildningen kommer att utvecklas att också innehålla fyra enduroplatser, något kommunen redan börjat arbeta efter. Man har bland annat anställt Calle Sjöö, nyutbildad från Bosön.

– Han kommer att jobba med uppbyggnaden av enduroutbildningen, säger rektor Peter Hjortmar till Skövde Nyheter.

Men mycket återstår fortfarande innan utbildningen kan dra igång i Skövde som planerat, hösten 2017. Hjortmar har enligt tidningen en fortlöpande dialog med de ansvariga i Tibro och hoppas få med sig dem till Skövde.

En stor fråga som återstår är också på vilken plats som utbildningen ska bedrivas när det kommer till motorcykelkörning. Någon ideal lösning verkar inte finnas i dagsläget, utan det mesta pekar mot en nybyggnation av något slag.

– Vi har undersökt några olika alternativ. Det mest troliga är att en bana byggs i anslutning till den motorstadion som finns vid flygplatsen och då blir det en helt ny anläggning både avseende cross och enduro, säger Hjortmar till Skövde Nyheter.

Fotnot: I nästa nummer av Race Magazine kan ni läsa en intervju med Calle Sjöö, anställd att ansvara för det nya endurogymnasiet.