Det gick bra för de tre svenskar som körde det andra heatet i MX3-VM, Kim Lindström blev trea, Rasmus Sjöberg sjua och Mathias Andersson 13e. Tom Söderström bröt två fingrar och kunde inte ställa upp.


– Det var kul att bli trea men det var verkligen inte kul att köra. Det var som Gotland Grand National och det gällde bara att hålla sig på hjulen, berättade Kim (bilden bredvid).
Kim startade bra och var femma efter något varv, men när Ceriel Klein Kromhof hoppade rakt på första heat-vinnaren Yentel Martens kom Kim upp på tredjeplats. Den svenske Kawasakiföraren var pressad av polacken Lukasz Lonka men höll undan och tog tredjeplatsen. Rasmus var också bra med och jobbade på kanonbra hela loppet och bärgade sjundeplatsen.
Mathias var sämre med i staten men gav aldrig upp utan stred loppet ut, vilket resulterade i 13e plats. Belgaren Kevin Wouts, som blev tvåa i första heatet, vann det andra och totalsegern. Martens blev totaltvåa före österrikaren Mathias Walkner, Lonka, finske Antti Pyrhönen och Kim. Rasmus blev elva och Mathias 13e. I MX2-VMs andra heat slet Filip Bengtsson föredömligt och blev 21a, precis utanför poäng. Race har fortfarande inte träffat Sandra Andriansson, men det mesta tyder på att hon råkade ut för en knäskada.