Det blev en 18e plats i andra heatet och därmed tre VM-poäng till Nyköpings Kim Lindström vid MX1-VM i lettländska Kegums.

Kim Lindström tog tre nya VM-poäng i Lettland, här intervjuas han av speakern Herman Hoff i Uddevalla.

Vädret höll sig ganska bra, det vill säga spridda skurar. Men i pausen mellan heaten vräkte det ner, ungefär som i Uddevalla berättar Kim som fortsätter.
– Det gick skitbra i första heatet och jag låg 15-16 när jag fick problem med hojen och fick bryta. Det var bara att byta hoj och ut i det andra och gasa. Jag låg 16e i början när jag hoppade för långt och slog hårt ner i en håla, vilket gjorde att jag slog i axeln. Den slog jag även i går så det gjorde rätt ont och jag fick ta det lite lugnt under några varv. Sedan kunde jag inte komma längre fram än till 18e i andra, förklarar Kim Lindström.
Det blev mycket svårkört men nästan alla toppförarna tog sig i mål och Antonio Cairoli vann  tävlingen med seger i första och andraplats i andra. Toni ledde även första när han gjorde en miss och var nere som femma, men jobbade sig upp till tvåa bakom belgaren Kevin Strijbos. Totaltvåa blev Ken De Dycker före Strijbos, portugisen Rui Goncalves, Gautier Paulin och Uddevalla-segraren Clement Desalle.
I MX2-VM totalvann belgaren Joel Roelants före sin landsman Jeremy van Horebeek och fransosen Jordi Tixier. Här ställde vädret till mer problem och VM-ledaren Jeffrey Herlings föll från topp-placeringar och blev totalsjua, men värre var det för britten Tommy Searle som bröt båda heaten. Danske Nikolaj Larsen blev totalelva efter att ha blivit sexa i andra heatet.