Philip Kihlman har redan kört sin motocrosspremiär, när han blev totaltrea i de Valenciska mästerskapen, i spanska Alelo.

Philip Kihlman slutade som totaltrea, till vänster, i sin spanienpremiär. Alvaro Lozano vann före Antonio Ortuno.

Detta var Philips första tävling sedan det komplicerade benbrottet i maj på Stoptébanan i Eksjö. Banan i Aledo var frusen under kvalet, men till första heatet var den mjukare. Svenske gick ut som tvåa i första heatet men när han som tagit starten, kraschade, var Philip i ledningen. Efter några varv passerades han av den flerfaldige spanske mästaren Alvaro Lozano. Han var sedan hotade av de duktiga MX2-förarna Antonio Ortuno och Alonso Osuna, men lyckades hålla dessa bakom sig.
Precis innan det andra heatet började det snöa, sedan arrangörerna släpp grinden kanonsnabbt, kom Kihlman efter. Han var cirka tia men jobbade sig snabbt uppåt och kunde otroligt nog bli trea i mål, endast två sekunder bakom Ortuno. Lozano vann igen och totalt före Ortuno och Kihlman.
– jag är grymt nöjd med dagen och körningen har fungerat över förväntan. Skönt att få starta säsongen på ett bra sätt, berättar Philip Kihlman.