Efter den andra deltävlingen i de Valenciska mästerskapen i Crevillente, leder svenske Philip Kihlman mästerskapet trots att han fick se flera toppförare före sig bland annat segraren och halvsvenske australiern Dean Ferris.

Svenske Philip Kihlman på prispallen som trea bakom Jonathan Barragan och Joan Cros i de Valenciska mästerskapen i spanska Crevillente.

Förutom det Valenciska mästerskapen var det även Motorsport Carreres stora årliga internationella tävling med många storförare, som spanske VM-stjärnan Jonathan Barragan, Dean Ferris, holländaren Ceriel Klein Kromhof samt finländarna Marko Kovalainen, bröderna Tommi och Mika Mäkinen. Philip, som hade tionde träningstid, kom även ut som tia i första heatet.
– Det gick bra de första varven men sedan fick jag den värsta kramp i armarna jag någonsin haft. Jag kunde varken koppla eller använda frambromsen, så jag stannade och väntade på att bli varvad för att slippa sista varvet. Jag var nia men absolut inte nöjd med detta heat, berättar Philip.
Det var Barragan som vann knappt före Ferris, medan Tommi blev trea en bra bit bakom men före Kovalainen. Det blev tufft även i andra heatet men nu var det Ferris som vann med lite mer än en sekund och därmed tog han totalsegern. Kovalainen var nu trea före Kromhof och finländaren blev också totaltrea före Mäkinen och Kromhof. Philip var åter ut som tia men nu gick det mycket bättre.
– Jag fick kramp även i detta heatet men inte alls lika illa. Jag körde om min konkurrent Antonio Ortuno och jagade Gali Arcarons, när han rasade sitt bakhjul och jag kunde köra i mål som sjua. Jag blev totalsjua i den internationella tävlingen men trea i Valenciska mästerskapen och genom att Alvaro Lozano inte var med, så leder jag mästerskapet. Trots det jobbiga första heatet är jag rätt nöjd med dagen men hoppas att några tävlingar till ska ge mig bättre form, förklarade Philip Kihlman.