Glädje och bedrövelse inledde finalheaten för det svenska laget. Filip Bengtsson gjorde en stabil insats på toppnivå och blev sexa. Medan namnen Ken tvingades bryta när cykeln stannade med bara några minuter kvar av heatet. 

Fillibang fick inte en lika perfekt start som igår från sitt utgångsläge på trettonde grind när den första av de tre finalerna drog igång strax efter 13. Ryssen Aleksandr Tonkov var snabbast i väg men svensken var ändå med där framme, fightades och såg otroligt stabil ut på en nivå som vi nog får börja vänja oss är världsklass.

Tonkov tappade precis som i går mot slutet, när Paulin kunde ta över ledningen och relativt enkelt styra sin Kawasaki till en fransk seger. Ryan Dungey, Max Nagl och Jeremy Van Horebeek jagade där bakom men lyckades aldrig rå på fransmannen.

Filip Bengtsson imponerade med att bli sexa i det första finalheatet.
Filip Bengtsson imponerade med att bli sexa i det första finalheatet.

Antonio Cairoli fick ingen kanonstart men arbetade sig upp genom fältet och hade precis passerat Filip Bengtsson när han kraschade i en vågsektion och blev sittande. Han reste sig till slut, körde iväg men fullföljde aldrig heatet.

Ken Bengtsson arbetade sig upp riktigt fint från en 37:e till en 25:e plats innan han försvann på det trettonde varvet efter att motorn skar och cykeln inte startat igen.

Antonio Cairoli kraschade och tvingades bryta.
Antonio Cairoli kraschade och tvingades bryta.