Det blev blandade framgångar för Sverige vid motocrossens VM och EM-tävlingar i belgiska Lommel. Ken Bengtsson tog VM-poäng i sin VM-debut, Alvin Östlund körde in 16 VM-poäng och i MXGP knep Filip ”Fillibang” Bengtsson fyra poäng. Anton Nordström Graaf vann 150-EM och Tim Edberg blev sjua i 125-EM.

Det var riktigt många svenskar med i Lommel, fyra i MXGP, fyra i MX2, sju i 125-EM och fyra i 150-EM. Av dessa tog ”Fillibang” poäng i MXGP, Alvin och Ken i MX2, samtliga fyra i 150 och fyra i 125-EM. Alvin tvingades bryta MX2-kvalet och fick den sämsta startpositionen. Han var bland de sista ut i båda heaten och hindra i en vurpa i andra, men körde mycket starkt upp sig till 13e i båda heaten. Ken låg på poängplats även i första, när han tvingades bryta och imponerade stort i sin VM-debut.
Imponerade gjorde också Tim, Filip Olsson och Viking Lindström i 125. Tim körde upp sig genom fältet och blev sjua respektive åtta, medan Filip blev 16e i första och nia i andra. Viking låg nia i första när han bröt och i det andra körde han upp sig från 24a i början till sjua i mål. Han hade bland de bästa varvtiderna och var inte lågt bakom de framför. Även Edvin Hagman tog poäng genom att bli 19e i första.
I Honda 150-EM totalvann Anton för andra tävlingen i rad och leder nu mästerskapet. På en genomblöt bana vurpade han på första varvet och blev överkörd, men reste sig och helt chocka<d vann heatet. I andra körde han in i grinden och var helt sist ut, men lyckades köra upp sig till trea i mål och vann tävlingen.
Rasmus Moen svarade också för en strålande tävling, med sjätteplats på lördagen och fyra idag. Det var bara millimeter som skilde Anton och Rasmus över mållinjen. Melvin Bengtson blev 18e respektive 13e och Ville Nordström Graaf var 15e i dag.
Mer finns att läsa i nästa nummer av Race Magazine som kommer till prenumeranterna på fredag.