Sverige hade ingen lycka med sig vid årets Coupe L´Avenir i Belgien, redan på andra träningen kraschade Ken Bengtsson och skadade foten. Bäst gick det för 85-laget som blev fyra medan 65-laget körde in som femma.

Det var på andra träningen som Ken hoppade för långt i en nerförsbacke, han vurpade och fick foten i kläm. Först befarande man ett benbrott men det visade sig var en kraftig stukning. Men han kunde inte köra och det blev tungt för Alvin Östlund och Carl Bengtsson att matcha de övriga lagen och Sverige blev nia.
På sin 125a blev Alvin totalsjua och i särklass främst 125-förare med placeringarna 5-6-8, han låg sexa i sista heatet när han vurpade. Carl blev totalåtta med placeringarna 10-8-6. Vann samtliga tre heat gjorde belgaren Brent van Doninck, men lagtävlingen vanns av Schweiz, medan tia blev Norge, som bara hade två förare med till Belgien och Benjamin Ramdahl blev oplacerad.
I 85-laget blev Viking Lindström bäste svensk som elva, trots att han blev 22a i sista heatet. Emil Jönrup och Filip Olsson körde jämnt och blev 13e respektive 14e. I 65 gjorde Rasmus Moen en stark insats och blev totalsexa, medan Teddy Jondell var 14e och Wille Jansson blev 25a.

.