Designfilosofin för Kawasakis KX är enkel – att ställa medelgoda och avancerade förare högst upp på prispallen. Som ytterligare förstärkning till det starka modellprogrammet presenteras nu 2017 års KX250F. 

Filosofin har inte förändrats sedan märket lanserades för mer än 40 år sedan. KX250F har en gedigen segerhistorik i den extremt konkurrensutsatta 250 cc klassen. Som 4-takt har den vunnit flest titlar i AMA Supercross och Motocross. Dess uppskattade motor och chassi, ett flertal industrinyheter och avancerade teknik, gör att 2017 års modell erbjuder en kraftfullare motor, ett markant lättare chassi och behagligare ergonomi vilket gör 2017-versionen till den hittills snabbaste årsmodellen. Faktum är att den nya modellen tar sig runt banan 1,6 sekunder snabbare än sin föregångare.

 

kawasaki-kx250f_my17-kx250f-front-34-static_1200

 

Användningen av världens första dubbla bränsleinsprutare för en produktionsmotocross är en viktig komponent för den högt värderade prestandan på KX250F. Motorn har trimmats för hög prestanda och den varvvilliga karaktären kompletteras av en suverän respons. Inför 2017 finns en insugskanal med fallspjällhus samt reducerade mekaniska förluster ökar uteffekten ytterligare.

En av många egenskaper som inspirerats av fabriksracers är Kawasakis kolv med boxad bottendel som har en uppdaterad konstruktion och är optimerad för styrka och lättare vikt. KX250F 2017 har helt nya minimala kåpor som innehåller smalare kylarvingar än tidigare modell, en plattare sadel och en plattare tank. Allt detta gör det lättare för förarna att röra sig och känna sig trygg i sin körposition.

 

kawasaki-kx250f-2017_kx250f-studio-static_1200

 

Nytt på nya KX250F är även framgaffeln med separat funktion (SFF) Typ 2. På gaffeln sitter dämpningen i vänster framgaffelrör och fjädern i höger. φ48 mm gaffelrör och ny intern konstruktion bidrar till en stadigare känsla från framhjulet, ökad dämpningsförmåga, större bottningsmotstånd och ökad stabilitet vid inbromsning och landning efter hopp. 2017 års modell erbjuder reviderade inställningar vilket ger en bättre stabilitet över hopp och genom kurvorna.

Fotnot: Mer info om KX250F, och en provkörning av modellen, kommer i tidningen längre fram.