Regn orsakade fullständig kaos, när årets andra VM-deltävling kördes i indonesiska Pangkal Pinang, det andra MX2-heatet bröts i förtid och andra MXGP-loppet startade aldrig.  De totala resultaten har ännu inte publicerats, men Alvin Östlund blev 20e i andra heatet och Anton Gole var suveränt elva i första heatet.

Det var rejält lerigt redan när förarna kom till Indonesien men första delen av tävlingen gick att fullfölja. Det var dock ordentligt kaosartat och förare fastnade på löpande band, när det så började regna under tjejernas andra heatet blev det helt galet. Andra MX2-heatet bröts när täten kört tio varv, med italienaren Samuele Bernardini som vinnare.
Men i nuläget vet vi inte om andra heatet räknades, i det första heatet låg Alvin som bäst på sjundeplats men sedan strulade det mest och till slut fastnade han i det värsta partiet, där ett tiotal förare satt fast. Anton var 29a efter första varvet men gick i mål som elva, på samma varv som vinnaren Jeremy Seewer.
Holländaren Davy Pootjes tog starten och ledde i fyra varv, innan Pauls Jonass passerade. Men Jonass försvann och Seewer tog över och vann. Danske Thomas K. Olsen imponerade åter och trots att han for lite upp och ner i fältet, slutade han som god sexa bakom Pootjes, Brent van Doninck och Benoit Paturel.
MXGP-heatet vanns av skotten Shaun Simpson, han körde klart bäst och övertog ledningen på sjätte varvet. Han vann klart före holländaren Glenn Coldenhoff, belgaren Clemet Desalle och Antonio Cairoli.
Nancy van der Ven vann första heatet och blev trea i det andra, men diskades på grund av hjälp från funktionärerna på sista varvet. Courtney Duncan var med i en startkrasch i första, men körde upp sig till femma och vann dagens heat. Enligt TV-sändningen blev Duncan totalvinnare.
Norskan Genette Våge gick i mål som nia i lördagsheatet och blev femma i söndagsloppet. Precis i skrivande stund noterar jag att i VM-tabellen för MX2 är inte andra heatet räknat.