Vid premiären av de öppna holländska motocross-mästerskapen i Emmen, svarade MK Tranans Oskar Olsson för kanonstarter innan armkramp satte stopp för riktigt fina resultat.

Oskar Olsson tog starten i det andra MX2-heatet i holländska Emmen.
Oskar Olsson tog starten i det andra MX2-heatet i holländska Emmen.

I senaste numret av Race Magazine finns en artikel om svenskarna vid premiären, men lite sparsamt om Oskar Olsson. Nu berättar dock Oskar själv om heaten och sina fina starter.
– I första heatet var jag trea in i första kurvan och tvåa ut. Låg i täten de två första varven och det gick riktigt lugnt och fint. Blev inte ifrånkörd utan jag kunde ligga bakom och kolla spårval. Krampen började komma redan på 3-4e varvet och sen var det helt kört. Låg femma ett tag men jag kunde bara inte hålla i styret och blev till slut 15e man. Nöjd med mina fem första varv och min start men sen får jag hitta en lösning på krampen.
– I andra heatet gjorde jag ”Holeshot”. Försökte sedan att vara ännu lugnare för att slippa krampen men den kom redan under andra eller tredje varvet och sen var det bara att ”traila” i mål. Inte en chans att hålla i styret tyvärr och slutade på 17 plats.
– Jag tar med mig mina starter och de första varven av tävlingen som väldigt positiva och lämnar det andra bakom mig. Kan ha varit lite nervositet som spelade roll på kramp i armarna men jag var ändå lugn och hade kul de varven jag var med och drog, berättar Oskar Olsson.