Årets upplaga av den klassiska Mascupen avslutades i går hos Borlänge MK och i MX2-klassen tog Hondas Kalle Olsson alla sex starterna och körde hem sex härliga segrar i Mora, Rättvik och Borlänge.

Hondas Kalle Olsson var helt suverän i Mascupen och dubbelvann såväl i Mora, Rättvik som Borlänge.

– Det var riktigt skönt att vinna och jag tjänade 12 100 kronor, så jag kan inte fatta varför så få anmälde sig. Det var bara 500 spänn som jag missade för snabbaste varv i Mora. Det var Markus Eriksson som tog det och det var bara han som utmanade mig i Mora. I övrigt fick jag köra helt själv, berättar den nöjde 16-åringen Kalle Olsson.

Totaltvåa blev Västeråsföraren Viktor Björklund, efter en jämn serie, medan Markus Eriksson blev fyra före Adrian Stanislaus, Simon Stenborg och Linus Nylén.

I MX1-klassen var Suzukis Tom Söderström på väg att och ta hem alla heat, men i det första heatet i Borlänge fick han en tryckare och gick omkull. han reste sig och blev tvåa bakom Kim Lindström. I det avslutande heatet vann Tom före Kim och det blev också den totala ställningen, medan 42-årige Mats Nilsson blev totaltrea före Andreas Hultman, Pontus Högberg och Hampus Dahlgren.

Juniorsegrare blev Moras Sebastian Ohlsson, efter en jämn serie med två andraplatser hemma som bäst. Skutskärs Christoffer Lagergren kom med först i Rättvik men vann resterande fyra heat. Totaltrea blev Rättviks Jon Björ följd av Faluns Erik Rosendahl, Götas Kevin Engstrand och Skutskärs Victor Marklund.