Den 18-årige svenske MX2-mästaren, Kalle Olsson, har nu avslutat de öppna italienska mästerskapen och i MX2-klassen slutade han som 14e, medan i Elite-klassen blev han 24a sedan han missat dagen superfinal.

Kalle Olsson slutade på 14e plats i MX2-klassen, när de öppna italienska mästerskapen avslutades i dag. Foto PR Team JTECH

De öppna italienska mästerskapen körs med ett heat i MX2 och MX1 och sedan möts de 20 bästa i vardera klass i superfinalen (Elite). Mästerskapsserien som i år innehöll tre deltävlingar, inleddes i Riola på ön Sardinien. Efter en vurpa i början körde Kalle upp sig till 16e i MX2 och följde upp med även 16e plats i Elite. Den andra deltävlingen kördes i Malagrotta och Kalle blev nia i MX2-heatet och 15e i Elite. I dag kördes den sista tävlingen i Arco di Trento, på en mycket svår bana och dessutom med betydligt tuffare motstånd. Efter en dålig start kraschade en kille rätt framför Kalle, som kraschade rakt in i honom. han kom så långt efter att han endast nådde till 22a plats, vilket inte räckte för Elite-loppet.
– Detta var inte min bästa dag men det tråkigaste var att jag inte fick köra superfinalen, berättade Kalle på telefon.
Vill du läsa mer om Kalles äventyr i Italien så köp nästa nummer av Race Magazine, som kommer till prenumeranterna på onsdag.