Svemos MX-sektion har tagut ut en preliminär trupp inför motocrossens lag-VM i Lettiska Kegums den 28 september. Som coach har man valt den dynamiske Jonas ”Jonte” Engdahl, känd som hårdhudad förare och numera butiksägare och teamboss för JE68/KTM.

Jonte kommer att vid sin sida ha med Jonas Wing, känd som Svensk mästare men som fick sluta i förtid på grund av skada och som dess ingått i Team JE68/KTM och även varit lagledare i Coupe L´ Avenir i Belgien. Samordnare blir Håkan Olsson med hjälp av MX-sektionen och Svemokansliets Peter Isgren.
De förare som i nuläget ska representera Sverige i Kegums är Eddie Hjortmarker, ordinarie VM-förare i MX2. Filip Bengtsson, Svensk MX1-mästare och överlägsen ledare av årets SM samt har tagit 44 VM-poäng på tre tävlingar. Fredrik Norén som lämnade Sverige för USA efter att ha vunnit MX2-SM 2010 och nu ligger tolva i US-nationals representerande Hondas fabriksteam Muscle Milk.
MX-sektionen har tillsammans med Jonte tagit fem förare som reserver om det skulle bli några förändringar. De förarna är Hondas Kalle Olsson, Yamahas Anton Lundgren, Suzukis Jesper Jönsson samt KTMs Ken Bengtsson och Tom Johnsson.
Vi kommer att ha ett träningsläger på lämplig bana, så vi ska komma helt förberedda. Det ska inte bli något halvdant i år, utan hela laget ska känna sig stolta över att representera Sverige. Vi ska ta denna chansen och visa vad vi kan, vi ska spänna bågen och inte vika ner oss. Jag är minst lika taggad som förarna när det gäller denna uppgiften, förklarar Jonte Engdahl.