Filip ”Fillibang” Bengtsson har skickat en rapport om vad som händer för tillfället i hans italienska proffsliv.

Jag bröt för fem veckor sedan mitt nyckelben vid träning med teamet, på Sardinien. Jag fick direkt ambulanstransport till närmsta sjukhuset. Där röntgades jag osv.. detta hände på söndagen och på måndagen flög jag tillbaka till Italien för att träffa en specialist. Han fick dra nyckelbenet rätt, men sa att någon operation var inte nödvändig. Jag fick massa magnetbehandlingar och han sa att det skulle vara läkt efter tre veckor.
Jag åkte hem och väntade mina tre veckor. Mötte upp med Jonas Wing för att kolla över träning etc. Jag hade aldrig särskilt ont, och att cykla gick utmärkt. Det enda som var lite smärtfullt var att jag va tvungen att sitta rakt upp när jag cyklade… som ni förstår gjorde det rätt ont efter ett tag.
Efter tre veckor åkte jag tillbaka för att möta upp med läkaren, och passade samtidigt på att kika på Starcrossen i Mantova. Tog nya röntgenbilder och det såg inte så bra ut.. benet låg fortfarande lite konstigt.. fick lite panik och ordnade en tid hos en annan läkare i Belgien. Det var bara att hoppa på flyget med destination Eindhoven (Holland). Träffade denna läkaren och fick väldigt stort förtroende direkt. Han kände och klämde en massa, och så fick jag göra några rörelsetest. Blev väldigt förvånad när han sa att det verkade rätt lovande. Jag var så inställd på att han bara skulle ge mig en operationstid. Jag gjorde MRI-röntgen och CT-scan och det visade sig att det såg bra ut. Men han tyckte att jag skulle vänta ytterligare två veckor innan jag började köra. Eftersom jag haft några skador innan, så vet jag av erfarenhet att det är bättre att vänta en vecka för mycket än en vecka för lite..
Det som står på schemat nu, är att jag åker tillbaka till Holland/Belgien igen på söndag. Jag vill gärna att han tittar på mitt nyckelben innan jag börjar köra igen. Efter det har jag planerat att åka till Italien på tisdag. Sen får vi se vad framtiden har att erbjuda!