Jesper Jönsson gjorde årets bästa svenska insats i 250-EM i finska Hyvinkää när han blev femma i finalen. Viktor Björklund blev nia och Eddie Hjortmarker tolva, men samtidigt vurpade Kalle Olsson och bröt nyckelbenet.

Jesper Jönsson svarade för årets bästa svenska insats i 250-EM i finska Hyvinkää, när han blev femma i finalen.

Det var årets femte deltävling av åtta i 250-EM som kördes i finska Hyvinkää, på en hårdare sandbana. Redan på tidskvalet var Jesper bäst av svenskarna med elfte tid och Kalle bakom på tolfte. I den första semifinalen blev Jesper fyra och Eddie tia, medan Kalle var fyra i andra semin, Viktor nia och Carl Bengtsson 14e. Det innebar att samtliga svenskar gick vidare, dessutom gick danske Thomas Olsen och norske Lasse Johannessen vidare.
I finalen tog finske Henric Stigell starten, Jesper var ut som 15e och efter första varvet var han 13e med Eddie och Viktor framför sig. Carl var 20e och Kalle 22a, men Kalle avancerade till 19e när han på femte varvet vurpade och bröt nyckelbenet. Carl var som bäst 17e innan han vurpade och blev slutligen 27a. Under tiden avancerade Jesper konstant och på det sista varvet passerade han finske Stigell och blev femma, Viktor var som bäst sexa i heatet men slutade nia och Eddie höll sig strax bakom de tio hela loppet och blev tolva.
Den holländske sandspecialisten Mike Kras vann finalen före schweizaren Valentin Guillod, belgaren Brent van Doninck och schweizaren Jeremy Seewer. Efter fem tävlingar leder Guillod med 14 poäng före sin landsman Seewer, medan Eddie är bäste svensk som tolva, Viktor 15e, Jesper 18e och Kalle 26a.
– Det var skönt att jag äntligen fick en bra placering i EM, banan blev jobbigare under hela heatet och det passade mig perfekt. Nu gör tyvärr 250-EM ett uppehåll på tre veckor så det gäller att träna mycket, förklarade Jesper Jönsson vars bror Pontus avstod denna tävling för en skadad fot i Lettland.