Den tredje omgången av elitserien i motocross handlade mycket om hemmaföraren Viktor Björklunds succécomeback efter flera månaders uppehåll på grund av en hjärnskakning. Men till slut var det Järva MK som fick sista ordet och befäste sin serieledning efter vinsten på Malmabanan i Västerås.

Jämnheten har hittills varit Järva MK:s styrka i elitserieupptakten. Sprinttävlingen med nio heat på Malmabanan var inget undantag. Kvartetten Rasmus Sjöberg, Jimmie Allen, Kim Lindström och Ken Bengtsson var alla bland de 16 främsta när den individuella statistiken summerades.
Det räckte för att Järva skulle ta ytterligare en delseger i elitserien, när de vann på 29 lagpoäng, tre före Alfta Edsbyn som hade lika många poäng som tredjeplacerade hemmaklubben Västerås MK.

Nummer 85 var tillbaka och gav hemmapubliken flera tillfällen att jubla.
Nummer 85 var tillbaka och gav hemmapubliken flera tillfällen att jubla.

VMK hade dock tävlingens bästa förare i Viktor Björklund, som gjorde comeback efter flera månaders tävlingsuppehåll på grund av den hjärnskakning han ådrog sig i USA i vintras.

Viktor Björklund tog tre heatsegrar i sin tävlingscomeback.
Viktor Björklund tog tre heatsegrar i sin tävlingscomeback.

Björklund vann tre av de nio heaten, och hade troligen gjort anspråk på ytterligare två om han inte vurpat ett antal gånger.
När elitserien går till sommaruppehåll är det samma trio som stod på pallen i Västerås, som har de tre tätplatserna i tabellen. Järva (84 poäng) före Alfta Edsbyn (80) och Västerås (66). Noterbart är också den fina publiksiffran med elitseriemått mätt, 550 betalande åskådare, och troligen närmare 800 personer runt Malmabanan.