Vår svenske VM-förare i motocrossens MX2-klass, Alvin Östlund, är hård mot sig själv efter helgens tävlingar i schweiziska Frauenfeld.
– Jag har inget att skylla på, jag körde bara så dåligt, var hans kommentar när Race Magazine pratade med honom i dag.

Faktum är dock att det varit en jobbig vecka sedan Lommel för Alvin, han fick någon slags öroninflamation som tagit stor del av veckan. På tidskvalet stukade han en fot och hämmades under heaten, men detta avfärdar han som ovesentligt.
– Det är den här bantypen som jag inte behärskar i denna farten, precis som i Tyskland med dessa djupa hårda spår. Det finns ingenstans man kan träna på detta och jag känner mig osäker. Det har faktiskt inte stämt på hela helgen, förklarar Alvin.

Anton Gole blev totalfyra i 250-EM, efter att ha tagit poäng i samtliga 20 heat.
Anton Gole blev totalfyra i 250-EM, efter att ha tagit poäng i samtliga 20 heat.

Gole blev EM-fyra

Anton Gole slutade på en mycket fin  fjärdeplats i årets 250-EM, förövrigt en placering bättrte än vad Östlund gjorde i fjol. Gole körde in hela 265 poäng, efter att ha tagit poäng i alla 20 EM-heaten. Han inledde i våras med en 17e plats, vilket blev den sämsta placeringen. Den bästa kom i spanska Talavera när han var tvåa i andra heatet.
– Överlag är jag nöjd med mina resultat och solt över fjärdeplatsen. Jag hade dock siktat på pallen här, men första varvet i andra heatet förstörde allt. Jag körde nästan in i grinden och var bland de sämsta ut och strax därpå kraschade två killar ihop och jag körde över deras hojar. Första varvet var riktig kaos och jag tror att jag var 33a. Sedan gick det bra i några varv och jag var uppe som 15e, när en vurpade framför mig. Jag tappade ingen placering men massor av tid och gick i mål som tia, berättar Anton Gole.
Därmed blev han sexa i tävlingen, som vanns av amerikanen Darian Sanayei före Nyzeeländaren Josiah Natzke och holländaren Bas Vaessen. Anton Lundgren blev totalåtta, efter ett suveränt andra heat med sjätteplats i mål, I lördagens heat blev Gole fyra, Ken Bengtsson tolva och Lundgren 13e. Ken var också inblandad i en massa strul i början på andra heatet och slutade som 31a.
Nämas skall att den redan klare Europamästaren, danske Thomas K. Olsen valde att åka MX2-VM och slutade grymt starkt som totalåtta. Han vann EM med 31 poäng före Sanayei, Vaessen var trea före Gole.
I 125-EM gjorde Isak gifting två stabilla lopp och blev elva respektive åtta. Arvid Lüning och Filip Olsson kämpade på i de bakre regioneran, Arvid fullföljde båda loppen men Filip bröt på lördagen. Europamästaren Jago Geerts från Belgien dubbelvann, medan finske Kim Savaste blev totaltvåa före överraskningen Sander Agard-Michelsen från Norge. Totalt i mästerskapet blev Isak 18e, där Geerts vann klart före skadade fransmannen Stephan Rubini.
Avslutningsvis gladde Carro Berglund med att ta poäng i båda tjej-heaten, 15e respektive 19e. Nyzeeländskan Courtney Duncan kom tillbaka från skada och totalvann före VM-ledarinnan Livia Lancelot och holländskan Nancy van der Ven.