Sverige har fått en fabriksförare i motocross. Det är 19-årige Isak Gifting från Grycksbo som efter sina sensationella körningar i MX2-VM nu skrivit kontrakt med DIGA Procross GASGAS Factory Racing över nästa säsong.

Isak Gifting fick tidigare i höstas chansen att testa på VM, sedan båda GasGas 250–förare skadat sig under säsongen, och har nu hunnit köra sju tävlingar. Och det var en chans han verkligen tog. På 14 VM–heat har han tagit sig ända upp till 13:e plats i totalen, med 179 inkörda poäng. Nu står det klart att Gifting kör VM också 2021 – tillsammans med GasGas.

– Det är en fantastisk känsla att få fortsätta tillsammans med Diga Procross GasGas under 2021, som fabriksförare på riktigt. Att köra VM har varit en dröm sedan jag var liten och nu är jag här. Att få köra för ett fabriksteam är otroligt. Hojen är fantastisk och att ha ett stabilt team runt mig, med en fantastisk manager, mekaniker och tränare, ger mig mycket självförtroende. Känslan inför 2021 är fantastisk. Jag ser fram emot en hel försäsong av tester med teamet och jag är övertygad om att vi tillsammans kan uträtta riktigt bra resultat, säger Gifting i ett pressmeddelande.

Vid sin sida kommer Gifting att få tysken Simon Langenfelder, som därmed får fortsatt förtroende. Team Manager Justin Amian kommenterade GasGas 250–uppställning till 2021 i pressmeddelandet.

– Vi är väldigt spända inför 2021 och att Isak ansluter teamet tillsammans med Simon. Sedan Isak kom in som fill–in har han inte gjort annat än att imponera på mig och resten av teamet. Resultaten talar för sig själva. Han har fortsatt utvecklas och verkligen gjort det bästa av möjligheten vi gav honom. Han är otroligt stark mentalt, en riktig fighter på banan och hans fysik är otrolig, så det var ett lätt beslut att låta honom vara kvar i teamet. Vi tror på honom och han tror på oss, säger Amian.