De två första deltävlingarna i Enduro–VM har skjutits på framtiden på grund av coronavirusets spridning. Och i USA har man ställt in såväl lördagens som nästa helgs supercrosstävlingar. 

I går kväll kom nyheter om än fler inställda tävlingar i cross– och endurovärlden. Fört var det FIM och ABC Communications som gick ut med att de två första deltävlingarna av Enduro–VM skjuts på framtiden. Tävlingarna skulle ha körts i Spanien, helgen den 18–19 april, och i Portugal, helgen därefter den 25–26. Nya datum för tävlingarna är ännu inte kommunicerade, men allt tyder på att de kommer att köras och alltså inte helt ställas in. Beskedet påverkar tolv stycken svenska förare som fanns anmälda till tävlingen.

Monster Energy AMA Supercross Championship och dess promotor Feld hade redan tidigare i veckan meddelat att tävlingen i Seattle den 28 mars skulle komma att flyttas, sent igår kväll kom dock ett än tyngre besked för alla supercrossfans – både lördagens tävling i Indianapolis och nästa lördags tävling i Detroit ställs in. Med stor sannolikhet blir det därför heller ingen tävling den 28 mars. Återstår att se om serien kan återvända när det är dags för Denver, en tävling som just nu är planerad till den 4 april.