Motocrossföraren Anton Lundgren tvingas avstå Uddevalla-VM kommande helg, då hans tidigare skadade ben inte klarar en hel VM-tävling.

– Jag körde serien i Järva i söndags och körningen gick bra, men jag fick ont i benet och skulle inte göra mig själv rättvis i Uddevalla. Jag fick en infektion i det opererade benet när jag kom hem till Sverige och läkningen har tagit mer tid än väntat. De senaste veckorna har jag tränat hårt under Kenneth Gundersen och kände mig mogen för tävlingscomeback. Det var verkligen skönt att få tävla igen men samtidigt förstod jag att någon VM-startr i Uddevalla kan det inte bli. Nu har jag siktet inställt på Tjeckien den 27 juli, berättar Anton Lundgren som precis just nu ska testa med Öhlins på Vikbanan i Upplands Väsby tillsammans med sin teamkompis Max Anstie.
Detta skulle bli ett läroår för Anton i VM och han hann köra i Qatar och Thailand, innan han oturligt blev påkörd och bröt benet i Brasilien. Anton är en av de förarna som Svensk Motocross Framtid hjälpt och har för avsikt att fortsätta hjälpa så han kan bli en fulltids VM-förare. Om ni vill stödja den ambitionen gå in på svmotocrossframtid.se eller besök oss vid klubbstugan på Glimmingen i helgen.