Det har varit några hektiska och omvälvande veckor för GP–vinnaren i MX2, Valentin Guillod. Men i veckan, på Eicma–mässan i Milano, väntas ett beslut om framtiden för schweizaren, som bröt med Standing Construct men fortfarande har ett kontrakt med Yamaha och nästa år gör sin första säsong i MXGP.

Imponerande fyra på supercrossen i Lille (Paris Bercy), och det blir fortsatt supercrossträning för Valentin Guillod som avslutar säsongen med Geneva SX i början av december. Men innan dess ska han på Eicma i Milano göra klart med Yamaha var säsongen 2016 ska spenderas.

Guiilod säger själv att han inte får möjlighet att fullfölja sitt Yamaha–kontrakt med en plats bredvid världsmästaren Romain Febvre och Jeremy Van Horebeek i Rinaldi Yamaha Factory Racing Yamalube.

De två möjligheter som ligger närmast till hands nu är istället en plats hos belgiska Kemea, alternativt att Guillod och tränaren Yves Demaria får sätta ihop ett eget team (likt man gjorde under EM–året 2013). Yamaha har också en länk till David Philippaerts DP19 Racing Team.

– Geneve är nästa mål men först måste jag göra klart med Yamaha inför nästa år, sa 23–åringen som körde en standardmodell av YZ450F i Lille.
– Det kommer att kräva lite organisation men jag är glad att Yamaha står bakom mig. Vi kommer ha ett besked i veckan. Jag hade ett önskemål direkt, att få en plats hos Rinaldi, men det kommer inte hända. Vi får se vilka möjligheter som återstår.

(Adam Wheeler/Kalle Lundstedt)