Ken Roczen blir borta åtminstone året ut och platsen bredvid Cole Seely var ledig. Många trodde att svenske Fredrik Norén skulle få den till sommarens motocrossmästerskap men så blir det inte. Istället är det Geico Hondas Christian Craig som får chansen. 

Sedan Ken Roczen försvann med sin svåra armskada under den tredje rundan av årets Monster Energy AMA Supercross Championship har platsen bredvid Cole Seely i Honda HRC stått tom. Jeremy Martin fick chansen i Daytona, men bortsett från den enskilda tävlingen har man inte tagit in någon.

Roczen kommer nu missa också motocrossäsongen och då har teamchefen Dan Bentley bestämt sig för att fylla hans plats. Många hoppades att svenske Fredrik Norén, som gästspelat under HRC’s flagg under tre raka säsonger, nu skulle få chansen under ett helt mästerskap, men så blir det alltså inte.

Istället är det Geico Hondas Christian Craig, som efter förväntningarna haft en misslyckad säsong i supercrossen, som tar Roczens plats.

 

Geico Hondas Christian Craig byter team till utomhussäsongen. Foto: HRC Honda

 

– Jag har inte slutat le sedan jag fick samtalet att Factory Honda ville ha mig. Att få den här chansen är en ära. Jag har inga förväntningar på säsongen men kommer att komma så förberedd jag kan, sa Craig i ett pressmeddelande från HRC.

Craig har kört 450–mästerskapet i den amerikanska motocrosserien tidigare, såväl 2009 som ’ 11, ’12 och ’14, och har en sjundeplats som bästa resultat.

– Han har visat bra fart i klassen under tidigare år och jag tror han har potential att ge oss fina resultat. Geico Honda är en del av vår stora familj, vi har en fantastiskt relation och är tacksamma att de låter oss anställa Christian under resterande delen av säsongen, säger Team Honda HRC’s manager Dan Betley.