I senaste numret av tidningen Race Magazine utlovade vi att tidernas förste världsmästare ”Buffalo-Bill” Nilsson skulle vara i vårt utställningstält, men Bill har blivit tvungen att lämna återbud.

Den 80-årige "Buffalo-Bill" Nilsson kan tyvärr inte komma till Uddevalla och Race utställningens tält. Foto: Justyn Norek

Den 80-årige legendaren Bill Nilsson gjorde en höftledsoperation för två veckor sedan och såväl han själv som Race hoppades att han skulle vara pigg nog att vara med i Uddevalla. Men efter återbesök hos läkaren i dag stod det klart att Bill inte kan resa till Uddevalla, det är tråkigt då vi sett fram emot att få presentera den förste världsmästaren för dagens Uddevallapublik. Den äldre generationen som var på Kurödsbanan, fick ofta se ”Buffalo-Bill” göra upp med sina samtida konkurrenter Sten ”Storken” Lundin, Gunnar ”Gurra” Johansson, Leslie Archer, Raymond Sigvardsson, Jeff Smith med flera.
Bill var den förste svensk att vinna ett motocross-GP, att vinna individuellt i Motocross des Nations och ingick i det första svenska laget som vann 1955. Två år senare blev han tidernas förste världsmästare och vann Sveriges GP på Kuröd i Uddevalla såväl 1958 som 1961. Sammanlagt vann Bill två individuella VM-guld och fyra silvermedaljer, han lagvann Motocross des Nations fem gånger och var tre gånger bäste individuelle förare. Dessutom vann han fyra individuella SM-guld och två i lag.
Men missa nu inte helgens upplaga av Sveriges Grand Prix på Glimminge Motorstadion i Uddevalla och heja fram alla de svenskar som ska åka i MX1-VM, MX2-VM och 125-EM.