Största namnet hittills kommer inte. När Jason Anderson togs ut att representera Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing vid premiärupplagan av SMX Riders and Manufacturers Cup tvingades han också samtidigt ställa in sitt deltagande på supercrossen i Stockholm. 

Ja, krocken med Youthstream–arrangerade SMX Riders and Manufacturers Cup blev olycklig för 24MX International Supercross. När Husqvarna meddelade sitt team till den första upplagan av SMX fanns Jason Anderson med, bredvid Max Nagl och Zach Osborne, och då förstod vi också att superstjärnan inte skulle komma att försöka försvara sin titel på Tele2 Arena.

– Det är olyckligt. Men vi förstår Jasons val och det är inte mycket vi kan göra för att konkurrera med tävlingen i Tyskland, säger Elisabeth Perroni, pressansvarig för supercrossen i Stockholm.

Också Anderson själv tycker det är olyckligt att missa chansen att återigen komma till Sverige.

– Det är en stor ära att bli utvald att representera Rockstar Energy Husqvarna vid den första upplagan av Riders and Manufacturers Cup, men samtidigt är det också synd att inte få möjlighet att köra i Sverige som först var planerat, säger Anderson i ett pressmeddelande.
– Det var fantastisk att köra inför de svenska fansen för två år sedan och jag såg fram emot tävlingen. Jag hade till och med köpt flygbiljetter både till mig själv och min mekaniker. Jag vill tacka den svenska promotorn för deras förståelse och för möjligheten att dra mig ur det kontrakt vi hade.

Ett gäng namn har anslutit till 24MX International Supercross under de senaste veckorna, och däribland noterar vi svenskarna Rasmus Sjöberg och Niclas Hallafors, samt dansken Mathias Jörgenssen och italienaren Angelo Pellegrini.