Det kan tyckas vara en egendomlig rubrik på en SM-premiär i motocross, men efter lördagens alla skador var det nog det mest positiva. Regerande MX1-mästaren Jesper Jönsson vann båda MX1-heaten på sin Husqvarna, medan KTMs Even Heibye vann MX2-klassen sedan Alvin Östlund kraschat i starten för andra heatet. Natalie Kane vann även andra MX-Girls och likaså vann Isak Gifting även andra 125 U17.

Jersper dubbelseger kan uppdelas i ett tufft heat mot danske Nikolaj Larsen och ett tämligen enkel andra vinst. I första byttes Jesper och Nikolaj om i täten flera gånger men Jesper var först över mållinjen. Båda starterna togs av Viktor Björklund men när Jesper tagit över i andra var saken klar. Filip Thuresson blev totaltvåa före Rickard Sandberg.
Alvin Östlund tog starten i första MX2-heatet och fick snabbt Heibye efter sig, det blev en rasande fin fajt mellan två superduktiga och justa förare. Alvin höll undan och vann med 1, 3 sekunder före Heibye medan Ken Bengtsson var över 58 sekunder bakom.
Ken var dock klart bäst av de övriga i första heatet, men i det andra gjorde han fyra marksyningar och slutade tia. Jimmy Wicksell blev totaltvåa efter jämna körningat och Pontus Jönsson överraskade med att bli totaltrea före Anton Giole och Ken. I första heatet blev det dock en incident som inte Gole var speciellt glad över.
– Jag låg sexa bakom Lasse Christoffersen och med Pontus Jönsson låg bakom, när Pontus kom med full fart fram till målkurvan och körde rakt i sidan på Christoffersen. Naturligtvis körde jag in i dem också och vi alla tappade på detta, menade Gole.
– Jag ser det som en ren ”racingincident”, min enda tanke var att köra om Gole och precis när jag är förbi vinklar Christoffersen upp framför mig och jag kör på honom. Det var en olycklig situvation men jag tänkte bara köra om Gole, förklarade Jönsson.
Bröt med maskinfel gjorde Anton Lundgren när han låg sjua, men i andra heatet körde han in som tvåa före Christoffersen. Bästa SM-debutant blev Danne Karlsson, som blev åtta respektive nia i heaten.
Natalie kane hade fullständig kontroll över andra MX-Girls heatet, men bakom körde Emelie Dahl snyggt upp sig till tvåa och med två varv kvar övertog Frida Östlund tredjeplatsen. Det blev även totalställningen i tjej-klassen.
Det var en suverän fajt mellan klubbkamraterna i SMK Dala, Isak Gifting och Stefan Olsson. Först ledde Isak men Stefan tog över, mot slutet kom Isak allt närmare och med två var kvar tog han över. Hemmaföraren Martin Holm kämpade sig upp till trea i mål, vilket också gav honom den totala tredjeplatsen bakom Isak och Stefan.