Det har gått två år sedan Gautier Paulin senast vann ett GP. Men det inträffade på just Valkenswaard och när fransmannen nu återvänder till den holländska sanden gör han det med tre raka topp–5 placeringar. Läge för ny seger?

Rockstar Energy IceOne Husqvarna–föraren Gautier Paulin kommer till Valkenswaard med goda minnen. Inte minst från sin dominans just där under säsongen 2015, när han vann båda heaten i MXGP på sin Honda–maskin.

2017 kommer 27–åringen dessutom till Europas GP med tre raka placeringar topp–5 i mästerskapet – han var fyra i Argentina, trea i Mexiko och femma senast i Italien.

 

 

– Vi vinner inte, men vi är alltid där just nu. Saker behöver förbättras – Antonio (Cairoli) och Tim (Gajser) är snabbare. Kanske inte på alla banor, i Italien till exempel så såg vi att Tim hade det tufft men han var samtidigt bra i Mexiko. Vi måste fortsätta jobba hela tiden. Och det här är precis rätt läge att göra det, säger Paulin till Race internationella medarbetare Adam Wheeler.

Fransmannen menar att han känner att en GP–seger är nära, att känslan börjar komma tillbaka på alla underlag.

– Det har varit mycket att jobba med eftersom cykeln var så pass ny för mig. Säsongen börjar så tidigt numer och jag gör mitt bästa för att samla på sig så mycket information som möjligt hela tiden; så mycket erfarenhet som möjligt för att ta rätt beslut under tävlingarna. Teamet har gjort ett fantastiskt jobb, jag trodde att jag skulle ha en chans i Italien men den kommer att komma.

 

 

På ett sätt är Paulin fortfarande på väg tillbaka efter den skada som förstörde störde delen av fjolårssäsongen med HRC. IceOne är hans femte fabriksteam i VM och sedan han satte sig på Husqvarnan har självförtroendet och formen sakta kommit tillbaka.

– Så är det. Förra året var en smäll för mig. När du först tränar hela vintern och sedan drabbas av tekniska problem i premiären för att bryta en ryggkota på det lite senare. Det var tungt och såklart inte vad jag hade förväntat mig. Nu är självförtroendet tillbaka och det känns bra. Jag tror inte att jag visat vad jag kan ännu och stundtals har det känts ännu bättre på träning än i racen.

Efter fem av nitton rundor är Paulin femma i sammandraget, 56 poäng efter VM–ledaren Tim Gajser.